körkort

Oskars körkort.




Nu kan han skjutsa mig till skolan.
Doubt he is gonna make it to the school... :P



good pictures

 


Super bra äppel peal!


Mönster.


Broccoli tårta någon?


Jag trodde det var riktiga först...


Denna vill jag ha.


Katter kan oxå klä ut sig.


Lyckas alltid!


Jag var med i LINKS

Skolan har ett nyhetsbrev varje månad. Jag var med för mina awards. Detta foto är taget med alla niorna som fick awards för semester 1, 2009.






4:de raden: Jack, Tina, Sing-hong, Saro, Christian
3:de raden: Sam, Amy, Zehn, Troy, Tayla, Daniel, Simon
2:dra raden: Brett, Milo, Stev, Carl, Josh, Mitchell, Luke
Första raden: Charlotte, Brynn, Mieta, Mell, Victoria, Greta, Brodie


städning, dator & matte

Idag är det den heliga städa huset dagen. Hela familjen har redan börjat, jag har ansvar för min och ogges toalett och mitt rum.
Jag ska oxå göra matte idag, två kapitel i min matte bok. Sedan ska jag gå in på datorn då och då. Lite paus från allt det hårda jobbet.

Ha en bra dag!
=)

mamma på exam

Mamma ska iväg på hennes exam snart. Så det blir ensam kväll ikväll. Igår fick oskar sitt körkort, han ska ut och prov köra på en stor parkeringsplats i helgen. haha. det kommer nog inte gå så bra. Mamma vill inte låna ut sin bil, för hon är rädd att han.. smashar den till bitar. =)

vi ska nog ha tapas ikväll. mums.

Kul dag!

Vi spelade in videos i skolan idag, när vi gjorde 3-man piggeyback. haha.



Det är jag som filmar, Mell, Miranda & Brit på film.


skut

Ska iväg till kyrkan nu, vi ska repa sångerna som vi ska sjunga imorgon. Sen efter det så är det fika på kyrkan och efter det ska jag hem till sara och elin, sova över. Vi ses imorgon.

dagen

Mina awards.




                   

Jag fick award för engelska och food.
Och en award för general excellence.





Jag tog ett foto på mina söta tjejor idag.



My gorgeous girls.



Det har varit en ganska bra dag, nästan hela dagen har det varit storm och kallt, men det blev precis soligt när jag tog ett foto. Det har varit så blåsigt att ett träd föll ner på våran tomt idag, ett stort träd. Inget är förstört och ingen är skadad som tur var.
Ikväll blir det lamb-shanks till middag. Efter det måsta jag göra läxor för jag ska va borta hela helgen. Imorgon ska jag till Sara och Elin och sova över sen på söndag ska vi till kyrkan och sjunga.


award

HEEJ,

jag fick award för Hemkunskap och engelska, precis som jag trodde. Och sedan fick jag general excellence oxå. Så jag fick tre stycken awards :). Mamma la upp en film på facebook när jag får min award, ni kan kolla in den. Jag lägger upp bilder imorgon, jag orkar inte nu. Men det var nyheterna för idag.

Godnatt.

Awards

Idag är det award ceremony i skolan. På morgonen period ett och två är ceremonien, så vi missar dubbel engelska. Sen har vi drama, lunch och sport. En bra dag. Jag medelar senare ikväll va jag fick för någon utmärkelse. Jag tror Hemkunskap och engelska, men vi får se...?

Igår va vi hemma hos Elin & Sara

Halloj,

Igår kl 2:30 så åkte jag till konfa kompisarna Sara och Elin. Vi hade repetition tills nästa helg då vi ska sjunga i kyrkan. Vi sjöng i kanske två timmar sen så kom mamma och pappa dit oxå. Vi var alla bjudna på middag. Middagen var skit god, det var hemmagjord pasta med två grytor/såser till (en räk sås med ginger, vitlök och chilli marinad. En kycklinggryta med paprika). Efterrätt äppelkaka med glass och vaniljsås. Sen kollade jag och tjejorna på Idol och så dåliga vissa var.

Vi bestämmde eftersom vi ska sjunga i kyrkan nästa söndag så måste vi repa en gång till, så då ska jag sova över hos dom nästa lördag till söndag, så får vi tid att repa lite.

Nu ska jag gå till skolan, måndag igen. Kemi, Matte & So har jag idag.

Hejhej


räk middag

Vi hade en jättegod räk middag idag. Det var tre olika räk rätter. Super goda. Sedan efter det så hade jag tre apelsiner, ett äpple och en banan =), i love fruit.

Jag längtar till Nosa

Nu längtar jag till Nosa, 6 veckor kvar tills lov.
Vi ska dit i en vecka och surfa, sola o bada.

Nu ska jag gå och lägga mig.
godnatt!


Hot cross buns

I skolan idag så gjorde klassen brevid vårat klassrum 'hot cross buns'. Våran klass kunde inte koncentrera oss på en hel lektion för det luktade så gott. När lektionen var slut så gick alla in i mat klassrummet och tiggde.

För alla ni i Sverige som inte vet vad hot cross buns är så har jag nu tagit en bra bild och ett bra recept som jag ska lägga ut på min blogg så att alla kan baka detta super goda bakverk. Hot cross buns är typiskt engelskt och de äter man till påsk.

Hot Cross Buns

12 st

Bullarna
* 7 1/2 dl vetemjöl
* 1 tsk salt
* 2 tsk kanel (kardemumma går oxå bra, eller andra goda kryddro som passar)
* 7 gram torkad jäst (inte färsk) vilket oxå är lite mer än 1 tsk (en överfull tsk med jäst skulle man kunna säga)
* 1 dl russin, torkade vinbär eller blandad torkad frukt
* Rivet skal från en Apelsin och Citron
* 1 dl socker
* 50 g smör eller maragrin
* 2 1/2 dl mjölk
* 1 ägg
 
Kross glaze
* 1 1/3  dl vetemjöl
* 2 msk socker
* 1 dl vatten

Glaze på bullarna,
* Lite mjölk eller ägg


Hur man gör:

Lägg i vetemjöl, salt och kryddorna i en stor bytta och rör om,  tillsätt jäst, torkad frukt, rivet skal och socker. Smält smöret och häll i mjölken och ägget i det när det har svalnat. Häll i de det flytande till de torra ingridienserna. Arbeta degen  på ett mjölat bakbord tills det formas en smidig och elastisk deg. Dela degen i 12 runda bullar och lägg under en bakduk i ca 40-60 minuter. Bullarna ska ha jäst till dubbel storlek.

Medans du väntar kan du göra kross glazen. Blanda ihop mjölet, sockret och ljummet vatten i en skål tills det formats en fast  men mjuk glaze, den får inte vara för rinnig då går det ej. När bullarna är färdig jästa så tar du glazen antingen och stoppar i en pip påse eller bara använder en sked. Sprid på glazen i två tunna strängar på bullen, precis som ett kross (se bild). Sedan in i ungnen, 180 grader i 10 minuter, sedan sänk värmen till 150 grader och fortsätt baka 15 minuter till eller tills bullarna är gyllenbruna. När du tar ut bullarna så pensla bullarna med mjölken eller ägg. Låt svalna och sedan REDO ATT ÄTA!


                    




Enjoy!


Dåligt!

Så dåligt att dom inte har karamellkungen godis här nere i Australien. Pluss att dom inte har något gott godis här nere, det smakar bara socker och för sött, äckligt. Jag blir så avis när jag ser allt gott godis ni har i Sverige. Kolla in den här bilden med alla mina favo godisar.




Rollo, snöbollar, Fudge, Färglada chokladbollarna med en nöt i, aprikoser, Sura diskmedels flaskor, söt lakrits, djungelvrål, hallon med skumgummi botten med socker på, ovala bollarna med syrligt i mitten, choklaaaaaad (specielt dom med kola i mitten och puffar utanpå), Dumle, svampar, bilar, skumglassar, skumägg, skumtuttar, skumbananer i choklad och gult, MASSOR MER.

ahhh, önskar att vi kunda ha candy king här nere oxå.


-

Jag skickade lapp men en gullig kille i skolan idag. Det känndes precis som i andra klass, haha. Dagen har varit rättså bra . Vi ska äte amerikanska pannkakor nu och sedan ska jag göra mer matte. I morgon så ska man vara klar med både kapitel 7a och 7b i matten.

...

Nu är det morgon, ska till skolan om ungefär 30 minuter. Idag har vi ett program som heter Skillz... ganska tråkigt om du frågar mig.
Ikväll blir det amerikanska pannkakor, tjocka och goda. Med en hemmagjord jordgubbssylt.





Spööö regn

Idag när skolan slutatde började det precis spööö regna, jag gick snabbt men det hjälpte inte för vattnet bara rann ner från fejat. Jag stannade och tog bussen hem i stället, men sedan var jag ändå tvungen att gå från busshållsplatsen till huset. Så jag vart dyng blöt. Nu har jag bytt till torra gym kläder för jag och mamma ska åka och gymma så fort mamma kommer hem.

Idag så började vi med Aerobics igen, jag tävlade i det förra året med skolteamet, och nu är det igång igen. Rutinen verkar lätt, så det är bra. Alla de nya som inte gjorde aerobics förra året tycker det är svårt för dom kan inte bas reglerna. Så det tar en väldans tid att lära dom.

Ikväll ska vi äta rester, och jag ska göra matte på kvällen. Föresten så fick jag ett brev igår om att jag skulle få award igen nästa tisdag. Undrar vilket ämne jag får i denna gång....


måndag igen

Då var det måndag igen. Helgen har varit lugn. Mamma, pappa o jag åkte och shoppade på lördagen. Och som tur va hittade vi en snygg klänning som jag hade på Mell´s party. Oskar hade oxå födelsedagsfest på lördagen, så mamma tog kort på oss båda innan vi åkte.










mina nya skor och min nya top från helgen.

plugg

I morgon har vi matte test, så jag måste plugga hela kvällen.
I morgon är det oxå fredag, that means myspys med familjen.
Sedan på lördag så har min kompis Mell hennes födelsedags fest.

Och nu... ska jag gå ner och äta upp två apelsiner och göra läxor.

.. Cya later..

Ena dagen är det dåligt andra dagen är det bra.


Det är konstigt hur dagar kan vara så olika.
Ena dagen är det dåligt.
Andra dagen är det bra.
Nån dag är man ledsen.
Nästa dag är man glad.

Ibland skrattar man så man får ont i magen.
Ibland kan man inte somna för man inte vet vad som gick fel.
Ibland  hatar man dagen, och väntar på en ny.
Ibland älskar man dagen, och önskar att den aldrig tog slut.




 

Fruktsallad kan få en dålig dag att bli bra

Jag läser boken 'Hitler´s Daughter', den är braa. Jag ska fortsätta läsa sen ska jag gå ner och äta middag, jag tror det blir vegitarisk lasagne idag. gott. Sedan var jag och pappa och handlade idag igen och vi handlade vindruvor, sharon, körsbär och honungsmelon och så har vi redan vattenmelon hemma. Så det blir fruktsallad ikväll.

På lördag så är det Mell´s party, och jag har inte köpt nån present till henne ännu, jag funderar på att köpa en handväska till henne, av nått slag. men är inte säker... är det nån som är bra på att komma på bra födelsedagspresenter?

Pappa och jag är bäst

Igår så åkte pappa och jag och handlade som jag sa, och vi gjorde världens bästa inköp. Så här är det, att dom renoverar hela coles mat-butiken så dom får väldigt mycket mindre med folk på grund av det. Och på de viset så säljer dom alla varor mycket billigare. Igår så sålde de apelsiner (en hel påse med ca 30 apelsiner i) för ändast 6 kronor. Och ännu bättre. Köper du EN vattenmelon så får du en till på köpet. Skojar dom eller, jag var där direkt och paxade dom bästa melonerna. Vi var oxå smarta, vi tog den minsta och den största melonen och så betalade vi bara för den minsta och fick den största på köpet. Kostade BARA 12 fricken kronor. Helt unbelievable.

Jag var tvungen att titta länge för att få de melonerna med mycket smak och med den där härligt röda färgen inuti. Man vill ju inte ha dom där melonerna som inte smakar nått. Så jag stog där ett bra tag och plockade ut de två bästa melonerna. Igår kväll skar jag upp den minsta melonen så vi kunde få den kyld tills ikväll. Den melonen var helt superb inuti. Färsk och mogen. Man har ju skillz för att plocka ut melon säger jag bara. Den andra melonen är på store i skafferiet.

Jag funderar på och gå och köpa två till meloner till efter skolan i morgon medans de är så billiga, man kan ju ha dom i skafferiet minst två veckor skulle jag tro. Frågan är bara hur jag ska bära hem bumlingarna om jag käper dom efter skolan, då måste jag ju gå hem med dom ......... :)


  

I love my fruit, i would call myself a fruititarian.

tapas

Nu ska jag och pappa först åka och shoppa sedan ska vi handla middagsmat. Det blir tapas, och vi ska inviga tre nya rätter till vårat tapasbord.. det blir spännande. Jag har fixat och trixat lite med bloggen, och det går sakta, men så småningom så ska det  bli klart.

clean and earn money

Idag har jag städat, toaletten och köket. Jag fick 30 dollar för det, vilket är 180 svenska kronor. Jag pysslade oxå lite, gjorde det fint och mysigt på toan.









städa,städa,städa


Idag hade vi våran första grillning efter vintern. Vi grillade Leilas babyback ribs.
Skit gott.





Idag kom Brit hem från hennes resa tlll Europa. Ska bli kul att få se henne igen efter en månad.
Fin, Noggin, Dude!

RSS 2.0